Blog

Aardgas

Nederland stopt met gas, maar de rest?

Milieuproblemen zijn en blijven een hot topic. In Nederland maar ook in de rest van de wereld. Een van de maatregelen is het drastisch terugdringen van het gasverbruik in Nederland. Zo worden er geen nieuwe huizen meer aangesloten op aardgas en worden anderen gestimuleerd over te stappen van aardgas naar duurzame energie. Maar dat gaat in onze buurlanden net even wat anders.

Lees verder
Helex Woody Air

Besparen met uw eigen haard

Er zijn talloze redenen om een sfeervolle haard aan te schaffen voor in uw woning. U zit er lekker warm bij en kunt genieten van een avond rond het haardvuur. Maar wist u dat u ook kunt besparen met het gebruik van een haard? Een extra voordeel voor de portemonnee, ook in de zomer! Wij leggen u graag uit hoe u kunt besparen met een mooie haard van Loomans Haarden en Kachels.

Lees verder
Houtkachel

Haard onderhouden in de zomer

Uw haard kunt u laten onderhouden door de specialisten van Loomans Haarden & Kachels. Door dit in de zomermaanden te laten doen kunnen we u sneller van dienst zijn en zit u er in de wintermaanden gegarandeerd lekker warmpjes bij. Kunnen we u helpen met het onderhoud van uw haard?

Lees verder
Haard met ECO-stand

Haard kopen in de zomer

Koopt u in de zomer alvast een haard, dan zit u er in ieder geval in de winter lekker warmpjes bij. Lees hier waarom u nu alvast uw haard bij ons moet aanschaffen.

Lees verder
Gashaard op propaan

Geen aardgas, tóch een gashaard!

Steeds meer nieuwbouwwoningen worden zonder gasaansluiting gebouwd. Maar wat als u nu toch een sfeervolle gashaard in uw woning wilt hebben? Een gashaard op propaan is dé oplossing. Met een gashaard op propaan bent u niet afhankelijk van een vaste gasaansluiting en kunt u toch genieten van de warmte en sfeer van de gashaard.

Lees verder

Voordelen inzethaard

Overweegt u om een haard aan te schaffen, maar mag of kan dit geen los object in de ruimte zijn? U denkt misschien dat dit een hele ingreep is, maar niet als u kiest voor een inzethaard. . Zonder al te grote ingreep kunt u met een inzethaard zuiniger en schoner stoken.

Lees verder
Gas

Warmtepomp nog geen alternatief voor aardgasnetwerk

Uit een recent onderzoek van Radar is gebleken dat een op de vijf mensen met een warmtepomp ontevreden is over de werking ervan. Hiermee is de warmtepomp nog geen alternatief voor het aardgasnetwerk.

Lees verder

Topactie van Scan

Scan Haarden komt nu met een wel heel bijzondere actie. In de maanden februari en maart krijgt u tot wel €300,- korting bij aanschaf op geselecteerde haarden van Scan! Zo haalt u de Scandinavische sfeer wel heel voordelig in huis. We lichten u de geselecteerde modellen toe.

Lees verder
App bediening haard

Winactie van Faber

Wilt u al langere tijd een nieuwe haard aanschaffen? Dan is dit het ideale moment. Bij de aanschaf van diverse haarden van Faber profiteert u van 15 januari t/m 15 april van verschillende voordelen bij Loomans Haarden & Kachels. Faber staat bekend om zijn diversiteit aan haarden, dus haal snel uw nieuwe vlam en een heerlijke hitte in huis en profiteer tijdelijk van één van de drie voordelen.

Lees verder
Metro 100XTU Eco Wave

Actie: gratis ontspiegeld glas bij een Metro haard

Bij aanschaf van een haard van de gehele Metro serie krijgt u nu tijdelijk ontspiegeld glas: helemaal gratis! Kom dus snel langs in onze showroom om t/m 31 maart te profiteren van dit mooie voordeel. We vertellen u graag wat meer over een aantal haarden uit de populaire metro serie, waarbij u bij de aanschaf ervan nu tijdelijk profiteert van deze actie.

Lees verder
Jotul F373 houtkachel

Topactie van Jøtul: €300,- korting op een houtkachel

De wintertijd staat voor gezelligheid en geregeld samen zijn. In Scandinavische landen wordt dit ‘HYGGE’ genoemd. Wilt u ook een HYGGE-gevoel en er lekker warmpjes bij zitten tijdens de koude wintermaanden? Dan kunt u nu profiteren van een tijdelijke topactie van Jøtul. U krijgt bij aanschaf van een Jøtul F371 of een Jøtul F373 houtkachel nu tijdelijk €300,- korting! Lees snel verder voor de actievoorwaarden.

Lees verder
Vermogen haard

Wat betekent het vermogen van een kachel of haard?

Bij de aanschaf van een kachel of haard is het van belang om het vermogen te bekijken. U koopt een kachel of haard immers meestal voor de behoefte aan warmte in huis. Het vermogen is hiervoor bepalend. Daarom is het belangrijk voor uw situatie een kachel met het juiste vermogen aan te schaffen. Dit is echter voor velen een onbekende term. Wij leggen u graag uit wat het vermogen is en wat u hiermee moet.

Lees verder
Gashaard

Kunt u nog een gashaard aanschaffen?

Vanwege de milieuproblemen wordt er veel over het gebruik van gas gesproken. Maatregelen als afschaffen komen regelmatig in het nieuws. Is het dan nog wel mogelijk en verstandig om een gashaard aan te schaffen voor in huis? Wij leggen u graag uit hoe de situatie er uitziet de komende jaren. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Lees verder
Gashaard propaangas

Gashaard op propaangas

Nieuwbouwwoningen komen steeds vaker zonder gasaansluiting te zitten. Dit hoeft echter niet te betekenen dat u geen gashaard meer kunt laten plaatsen. Wilt u toch een sfeervolle en warme gashaard in huis? Dan hebben wij de oplossing voor u: propaangas. Zo kunt u toch genieten van de gezelligheid van onze haarden.

Lees verder
Scan oktober woonmaand

Oktober woonmaand actie bij Scan

Tijdens de oktober woonmaand zijn er talloze acties om uw interieur te verrijken. Wilt u een nieuwe houtkachel om er in de herfst en winter lekker warm bij te zitten? Profiteer dan van de woonmaand actie van Scan. U krijgt de gehele maand oktober 15% extra korting op de verkoopprijs van een vrijstaande houtkachel van Scan. Lees snel verder voor de voorwaarden!

Lees verder
Faber haard

Speciale actie bij aanschaf van een Faber haard

Heeft u interesse in het aanschaffen van een gashaard? Kijk dan eens naar de haarden van Faber. Want bij de aanschaf van een Faber Matrix of Premiumkrijgt u een Symbio module of ITC-app gratis, dit levert u een voordeel van wel € 350,- op. Zo zit u er straks in de winter warmpjes bij met een strakke gashaard. Lees snel verder voor de voorwaarden.

Lees verder
Kalfire

Topactie van Kalfire: 50% korting op de Natural Spark Generator optie

Wilt u een nieuwe gashaard aanschaffen die levensecht vuur maakt? Dan kunt u nu profiteren van een topactie van Kalfire. U krijgt bij aanschaf van een gashaard van Kalfire namelijk 50% korting op de Natural Spark Generator optie. Hiermee krijgt u een gashaard in huis die aandoet als een echt houtvuur! Lees snel verder voor de actievoorwaarden.

Lees verder
barbas houthaard

Nieuwe haard van Barbas: BOX

Barbas maakt houthaarden die zeer duurzaam en ecologisch verantwoord zijn. In dat kader komen ze nu met een nieuwe haard: de BOX. Het is een strakke, minimalistische haard die vanwege zijn design in elk interieur uitstekend staat. Loomans informeert u graag over deze nieuwe haard.

Lees verder
Gas

Gas voorlopig nog hard nodig

Het gebruik van aardgas wordt steeds verder verminderd en wordt vaak gezien als een kwaaddoener. Toch is het gebruik van gas niet altijd even slecht. Bovendien hebben we het de komende jaren nog flink nodig en is het ondenkbaar dat we op korte termijn al zonder zullen zitten. Dat huizen van het gas afmoeten is dan ook voorlopig nog totaal niet haalbaar.

Lees verder
Pelletkachel

Pelletkachels: duurzaam en sfeervol

Wilt u graag op een duurzame manier uw woning verwarmen als het buiten koud wordt? Dan is een pelletkachel de ideale kachel voor u! De pelletkachel zorgt voor sfeer en warmte zonder veel te verbruiken. Het biedt bovendien de gezelligheid van een houtkachel en het comfort van een gashaard. De pelletkachels van Loomans zijn dan ook uitstekend voor een warme en sfeervolle woning.

Lees verder
Montraux pelletkachel

Extra korting Montraux pelletkachels!

Buiten is de zomerhitte in volle gang, maar u wilt er straks in de winter ook weer warm bijzitten. Om op tijd te zijn kunt u nu al kijken naar de aanschaf van een nieuwe kachel. Weet u niet goed welke? Met de korting op de Montraux pelletkachels is de keus snel gemaakt. Naast de subsidie krijgt u namelijk een extra korting op deze prachtige modellen. Ga voor een duurzame kachel in huis tegen een zeer aangename prijs met deze actie!

Lees verder