Loomans behoudt ‘subsidie’ bij aanschaf pelletkachels

Jarenlang kreeg u bij de aanschaf van een pelletkachel een mooie subsidie van de overheid om de aankoop van deze duurzame variant te stimuleren. Deze subsidie is echter inmiddels stopgezet waardoor u hier niet langer van kunt profiteren. Daarom biedt u Loomans u zelf de mogelijkheid op een soortgelijke ‘subsidie’ waardoor u nog altijd voordelig een pelletkachel aan kunt schaffen.

Loomans behoudt ‘subsidie’ bij aanschaf pelletkachels

Afschaffing subsidie vanuit overheid

Vanaf 2016 werd er vanuit de overheid een subsidie ingesteld die u ontving bij de aankoop van een pelletkachel. Dit had alles te maken met het duurzame karakter van de kachel waardoor het beter was een pelletkachel te gebruiken dan een ouderwetse houtkachel. In het kader van de nieuwe milieumaatregelen is deze regeling sinds begin van dit jaar afgeschaft en is de subsidie komen te vervallen. Dit betekent dat u voor een nieuwe pelletkachel gewoon het complete bedrag moet betalen.

Loomans geeft eigen subsidie

Bij Loomans zijn we het niet eens met deze maatregel, met name omdat de subsidie voor de grote industriële varianten nog wel doorloopt. Hiermee wordt de zware uitstoot niet aangepakt maar wordt er gekort op de burgers. Daarom komt Loomans met een eigen ‘subsidieregeling’. Bij de aanschaf van een pelletkachel van minimaal € 2000,- ontvangt u van ons een subsidie. Dit bedrag loopt vanaf € 250,-. Hiermee willen we mogelijk geïnteresseerden in een pelletkachel tegemoetkomen en toch de kans geven om een mooie kachel in huis te halen.

Voordelen pelletkachel

Een pelletkachel is een van de minst verbruikende varianten onder de kachels. Het verbruik ligt erg laag doordat het de temperatuur heel eenvoudig constant kan houden en het systeem werkt met een gloeispiraal in combinatie met restafval, zoals zaagsel en snippers. De pelletkachels hebben een hoog rendement en gaan bovendien jarenlang mee, waardoor het een uitstekende keus wanneer u een sfeervolle warme kachel wilt hebben.

Interesse?

Wilt u graag een pelletkachel voor een duurzame en gezellige warmtebron in huis? Profiteer dan van de subsidie van Loomans en krijg korting op de aanschaf van uw pelletkachel. Voor een geschikt model kunt u altijd bij ons langskomen in de showroom. Onze experts laten u graag zien welke pelletkachels we voor u hebben. Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook contact opnemen.