Voordelen inzethaard

Voordelen van een inzethaard

Overweegt u om een haard aan te schaffen, maar mag of kan dit geen los object in de ruimte zijn? U denkt misschien dat dit een hele ingreep is, maar niet als u kiest voor een inzethaard. Maar wat is precies het verschil met een inbouwhaard? En waar liggen de voordelen?

Wat zijn een inbouwhaard en inzethaard?

Een inbouwhaard wordt toegepast in nieuwe situaties. Een inbouwhaard is een losse kachel die op zijn plaats wordt gezet. Vervolgens wordt hier een ombouw omheen gemaakt van brandwerende promatect platen. De haard kan in een compleet meubel verwerkt worden en kan beschikken over een draaideur of een liftdeur. Een inzethaard wordt toegepast in bestaande situaties. De maat is vaak aangepast aan de standaard maat van de opening van een openhaard, waar deze wordt ingezet. De haard kan alleen beschikken over een draaideur.

Voordelen inzethaard t.o.v. inbouwhaard

Allereerst is de aanschafprijs van een inzethaard een stuk goedkoper. Daarnaast vallen de installatiekosten lager uit. Dat heeft te maken met het feit dat een inzethaard gemakkelijker te plaatsen is. De open haard is al aanwezig dus er is weinig tot geen sloopwerk nodig om een inzethaard in te bouwen. Het neemt dus ook minder tijd in beslag. Daarnaast hoeft er bij een inzethaard geen externe luchttoevoer aangebracht te worden. Deze is namelijk al aanwezig in de bestaande situatie. Ook is het rendement van inzethaard nagenoeg gelijk aan die van een inbouwhaard.

Openhaard vervangen

Heeft u een openhaard en wilt u deze vervangen? Dan is een inzethaard een uitstekende optie. Zonder al te grote ingreep kunt u met een inzethaard zuiniger en schoner stoken. We hebben veel inzethaarden in het assortiment, dus voor ieder interieur en voor ieder budget is er een gepaste haard. Kom daarom snel langs in onze showroom of neem contact met ons op zodat we al uw wensen kunnen bespreken.