Nederland stopt met gas, maar de rest?

Nederland stopt met gas, maar de rest?

Milieuproblemen zijn en blijven een hot topic. In Nederland maar ook in de rest van de wereld. Een van de maatregelen is het drastisch terugdringen van het gasverbruik in Nederland. Zo worden er geen nieuwe huizen meer aangesloten op aardgas en worden anderen gestimuleerd over te stappen van aardgas naar duurzame energie. Maar dat gaat in onze buurlanden net even wat anders.

Aardgas

 

Subsidie

Waar in Nederland hard wordt gewerkt om de uitstoot van CO2 te verminderen door het gebruik van aardgas steeds verder te dringen wordt het in Duitsland en België juist gestimuleerd. Zo krijgt u in de grensstreek zelfs 750 euro bonus als je overstapt op gas. In België kunt u tot wel € 2500,- euro premie krijgen als u overstapt op een vernieuwd gastoestel. In onze buurlanden gebeurt dus het tegenovergestelde van wat er in Nederland plaatsvindt.

Druppel op een gloeiende plaat

In Nederland wordt je betaald om af te stappen van aardgas, in Duitsland en België krijg je geld om juist gebruik te maken van aardgas. Terwijl de Europese Unie samen wil werken om de uitstoot te verminderen blijken er dus verschillende standaarden te gelden in verschillende landen. Maakt dat de maatregelen in Nederland, dat in verhouding tot andere landen toch een stuk minder invloed heeft, geen druppel op een gloeiende plaat?

Alternatieven

Terwijl we steeds minder gebruik kunnen maken van aardgas hebben we bij Loomans wel diverse alternatieven om toch nog te kunnen genieten van de gezelligheid en warmte van een haard. Zo kunt u bijvoorbeeld een gashaard in huis nemen zonder dat u bent aangesloten op aardgas. Dit is mogelijk door een gashaard op propaan via een slim geschakelde gasfles. Ook kunt u bij ons terecht voor een haard met ECO-stand, waardoor u minder gas verbruikt. Er zijn dus voldoende alternatieven.

Interesse in een haard?

Terwijl de maatregelen strenger worden kunt u bij Loomans nog gewoon profiteren van een gashaard. Gezellig, warm en sfeervol het hele jaar door. U kunt er de komende jaren zeker nog mee vooruit. Kom eens langs in onze showroom en laat u adviseren door onze experts. Voor vragen of meer informatie over gashaarden kunt u gerust contact met ons opnemen.