Sfeervolle kachel of haard in de herfst

Sfeervolle kachel of haard in de herfst

De herfst heeft zijn intrede gedaan dus worden de avonden kortere en het weer natter en kouder. Het grote voordeel van de herfst is echter dat het weer tijd is om heerlijk plaats te nemen voor een warme haard of kachel. Wilt u ook warmte en sfeer in huis halen? Dan zijn de haarden en kachels van Loomans de ideale oplossing voor de herfst.

Kachel in de herfst

 

Thuis tijdens de gure avonden

Na de warme zomermaanden kan het tijdens de herfst behoorlijk guur worden. Regenbuien, bladeren die overal voorbij vliegen en constante wind. Dan is er toch niks fijner dan thuis komen in een warme ruimte waar het hout zacht knispert? Houtkachels en haarden geven veel warmte af en zorgen voor een aangename temperatuur in huis. Zorg wel dat u genoeg droog hout in huis haalt, want hoe kouder het wordt hoe sneller het haardhout er door heen gaat.

Rekening houden met de wind

Een van de kenmerken van de herfst is uiteraard de vaak opstekende wind. Voor het stoken van een haard of kachel is het wel van belang om rekening te houden met de wind, voordat er gevaarlijke situaties ontstaan. Zo moet er altijd genoeg frisse lucht zijn en het zuurstof kanaal open staan. Bij zowel extreme wind als bij windstil,  mistig weer kan het zijn dat de haard minder trekt, waardoor de rook meer blijft hangen. Dit kan wel schadelijk zijn, dus dan is het verstandig om de haard uit te laten.

Welk type haard past bij u?

Dat een haard uw herfst een stuk aangenamer kan maken is duidelijk, maar dan blijft er nog voldoende keuze voor een type haard. Een houthaard brengt veel warmte, maar heeft niet het hoogste rendement. Een pelletkachel heeft dit meer en kan de temperatuur beter reguleren. Een gashaard is daarentegen wat comfortabeler en is dankzij de overgang naar andere gassen nog altijd mogelijk in huis. Uw favoriete haard hangt af van uw persoonlijke voorkeur en mogelijkheden in huis. Zo hebben we voor appartementen zonder ruimte voor een open haard ook elektrische haarden, om toch wat sfeer in huis te halen.

Interesse in een haard?

Wilt u deze herfst aangenaam vanaf de bank genieten van de sfeer en warmte van een haard of kachel? Kom dan eens langs in onze showroom, dan kunnen we u onze verschillende kachels laten zien en u voorzien van een advies op maat. Voor vragen kunt u ook altijd contact met ons opnemen.