Haard onderhouden in de zomer

Haard onderhouden in de zomer

Er zijn veel huishoudens die beschikken over een sfeervolle haard. U stookt er in de wintermaanden waarschijnlijk lekker op los om de ruimte gezellig en warm te houden, maar in de zomermaanden blijft de haard veelal uit. Het gevolg: storingen in de wintermaanden. Laat daarom de haard in de zomer onderhouden!

Houtkachel

Voorkomen is beter dan genezen

De haard is in de winter van cruciaal belang om de ruimte te verwarmen en sfeervol te maken. Het is dan ook erg vervelend als u onverwacht in de kou komt te zitten,omdat u te maken krijgt met een storing in het haardsysteem. Een moderne haard heeft niet veel onderhoud nodig, maar het is wel belangrijk om de haard regelmatig aan te steken. Ook in de zomer dus! Zo voorkomt u namelijk een laag stof op het hout. Een stoflaag en een lange periode aan inactiviteit zorgt voor een storing in de wintermaanden. De zomer is dan ook een mooi moment om het jaarlijkse onderhoud in te plannen, zodat u een storing in de winter kunt voorkomen.

Piekdrukte in de winter

Het is logisch dat veel mensen de haard in de winter wel gebruiken en in de zomer niet. Het gevolg is dat veel haarden hierdoor storingen vertonen en veel huishoudens onverwachts in de kou komen te zitten. U wilt dan ook dat dit zo snel mogelijk verholpen wordt, maar in de winter kan dit door een piekdrukte soms langer duren dan u misschien zou willen. De beste manier om uw haard te laten onderhouden is dan ook in de rustige zomermaanden van het jaar. We kunnen u in deze maanden veel sneller van dienst zijn en u zit er dan in de winter gegarandeerd warmpjes bij. Dat is prettiger voor iedereen.

Laat uw haard onderhouden in de zomer

Uw haard kunt u laten onderhouden door de specialisten van Loomans Haarden & Kachels. Door dit in de zomermaanden te laten doen kunnen we u sneller van dienst zijn en zit u er in de wintermaanden gegarandeerd lekker warmpjes bij. Kunnen we u helpen met het onderhoud van uw haard? Maak dan gerust een afspraak door contact met ons op te nemen.