Blog

Elektrische haard Kalfire E-one

Bij Loomans bieden we u graag de mooiste en beste kachels en haarden die op …

Lees verder

Veilige installatie met het DE-certificaat

Een jaar geleden besloten de Eerste en Tweede kamer een verplichte certificering in te voegen …

Lees verder

Nederland technisch niet van gas af

Een tijd geleden is al besloten door de overheid om af te stappen van gas. …

Lees verder
Uitmonding rookkanaal

Alles over de uitmonding van uw rookkanaal

Wilt u een haard of kachel laten plaatsen in huis en twijfelt u over de mogelijkheden van het rookkanaal? Let dan op dat er een aantal regels zijn waar u aan moet voldoen bij de uitmonding van het rookkanaal. We vertellen u graag alles wat u moet weten over een goed en veilig rookkanaal.

Lees verder
Zomeractie Jotul

Profiteer van de zomeractie van Jotul

Wilt u graag een mooie houtkachel in huis halen? Dan is dit het perfecte moment. Door nu snel te schakelen kunt u straks in de winter heerlijk warm bij de kachel zitten. De zomeractie van Jotul zorgt ervoor dat u tot wel € 300,- op een kachel kan besparen. We vertellen u graag alles over de actievoorwaarden.

Lees verder
Gashaard installeren erkend specialist

Laat uw haard installeren door een erkend specialist

Wilt u graag een haard of kachel laten plaatsen in huis om te genieten van de frisse zomeravonden of om alvast helemaal klaar te zijn voor de winter? Let dan wel goed op dat uw haard of kachel wordt geïnstalleerd door een erkend specialist. Alles voor de kwaliteit van uw aansluiting. We vertellen u hier graag alles over.

Lees verder
buitenhaard zomer

Maak het thuis gezellig voor de zomer

We verblijven momenteel al een tijd lang zoveel mogelijk in ons eigen huis en het ziet er naar uit dat we dat de komende zomer moeten blijven doen. Daarom is het belangrijk om het thuis zo gezellig mogelijk te maken en uw woning helemaal klaar te maken voor de zomer. Voor extra sfeer kan een kachel of haard ook in de zomer een toevoeging zijn.

Lees verder
Acties bij Loomans

Acties bij Loomans

Zoekt u naar dat extra beetje sfeer voor in huis? Of wilt u kunnen genieten van een haardvuur tijdens de avonden in uw tuin? Dan bent u bij Loomans Haarden en Kachels aan het juiste adres. Wij hebben weer verschillende kachels en haarden in de aanbieding. Neem gerust een kijkje of er voor u iets tussen zit.

Lees verder
Loomans Haarden & Kachels staat nog steeds voor u klaar

Loomans Haarden & Kachels staat nog steeds voor u klaar

In deze verwarrende tijden doen wij er alles aan om u alsnog zo goed mogelijk te kunnen helpen aan uw ideale haard of kachel. Helaas is onze showroom tot nader orde gesloten, maar wij kunnen u nog altijd op afspraak of telefonisch te woord staan.

Lees verder
Maak uw interieur af met een haard of kachel

Maak uw interieur af met een haard of kachel

Zoekt u naar dat laatste onderdeel om uw interieur helemaal af te maken? Dan is een haard misschien wel precies wat u zoekt. Haarden en kachels brengen warmte en sfeer in elke ruimte. U kunt bij Loomans Haarden & Kachels terecht voor het beste advies over een passende haard of kachel voor in uw interieur.

Lees verder
Stoppen met gas zorgt slechts voor meer CO2

Stoppen met gas zorgt slechts voor meer CO2

Het besluit van het kabinet om alle huizen van het gas af te halen is volgens sommige een grote fout. Hoogleraar energiesystemen David Smeulders voorziet problemen. Hij is er juist van overtuigd dat aardgas een deel is van de oplossing tegen klimaatverandering.

Lees verder
Loomans behoudt ‘subsidie’ bij aanschaf pelletkachels

Loomans behoudt ‘subsidie’ bij aanschaf pelletkachels

Jarenlang kreeg u bij de aanschaf van een pelletkachel een mooie subsidie van de overheid om de aankoop van deze duurzame variant te stimuleren. Deze subsidie is echter inmiddels stopgezet waardoor u hier niet langer van kunt profiteren. Daarom biedt u Loomans u zelf de mogelijkheid op een soortgelijke ‘subsidie’ waardoor u nog altijd voordelig een pelletkachel aan kunt schaffen.

Lees verder
Het stookalert

Het stookalert

Bent u van plan om deze maanden te stoken, maar wilt u gezondheidsklachten bij mensen in uw omgeving voorkomen? Check dan op voorhand of er een stookalert actief is, zodat u er zeker van bent dat de weersomstandigheden juist zijn. Loomans vertelt u graag alles wat u moeten weten over het stookalert.

Lees verder

Acties van Faber

Heeft u behoefte aan meer warmte in huis tijdens de koude, donkere wintermaanden? Haarden van Faber brengen niet alleen warmte bij u naar binnen, maar ook sfeer. Dit najaar heeft Faber maar liefst twee zeer aantrekkelijke acties voor zowel gashaarden als elektrische haarden. Bent u benieuwd? Wij vertellen er u graag alles over.

Lees verder
Black Friday Loomans

Black Friday bij Jøtul: 15% korting!

Vrijdag 29 november is het weer zover, de inmiddels al befaamde Black Friday. Topmerk Jøtul heeft ook een fantastische actie. U krijgt namelijk 15% korting op de aanschaf van een kachel. Zo komt u de winter lekker warm door. Dus wilt u deze winter nog een kachel? Profiteer dan nu van deze kortingsactie! Lees snel verder voor de actievoorwaarden.

Lees verder

Uw haard of kachel met Clear View

Optimaal genieten van uw kachel of haard tijdens de koude wintermaanden? Met behulp van het speciale glassoort Clear View kunt u genieten van uw haard of kachel zonder enige reflectie. We leggen u graag alles uit over deze glassoort!

Lees verder
Strengere eisen houtkachel

Geen verbod, maar strengere eisen aan houtkachels

Met de stikstofdiscussie op de voorgrond is het beperken van de uitstoot in Nederland weer veel in het nieuws. Met name het gebruik van houtkachels is voer voor discussie. Inmiddels is er uitsluitsel over het gebruik van de sfeermaker. Er komt geen verbod maar vanaf 2020 gaan er wel strengere eisen gelden voor het gebruik van houtkachels. Wij leggen u graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Lees verder
DRU gashaard

Gratis ontspiegeld glas bij een DRU gashaard

Nu het herfst is, komt de regen met bakken uit de hemel en de winter komt ook snel dichterbij. Een goede haard geeft u warmte en sfeer. Bovendien profiteert u bij aanschaf van een DRU gashaard ook nog van een mooie aanbieding. U krijgt namelijk gratis ontspiegeld glas wanneer u een Metro of Maestro gashaard koopt van dit topmerk. Lees hier meer over deze topactie.

Lees verder
Kachel in de herfst

Sfeervolle kachel of haard in de herfst

De herfst heeft zijn intrede gedaan dus worden de avonden kortere en het weer natter en kouder. Het grote voordeel van de herfst is echter dat het weer tijd is om heerlijk plaats te nemen voor een warme haard of kachel. Wilt u ook warmte en sfeer in huis halen? Dan zijn de haarden en kachels van Loomans de ideale oplossing voor de herfst.

Lees verder
Elektrische haard

Energieneutraal met elektrische haarden

Wist u dat u met het in huis halen van een elektrische haard uw woning energieneutraal kan maken? Met behulp van zonnepanelen bent u energieneutraal bezig en vermindert u bovendien de stookkosten. En bovenal, u houdt de gezelligheid in huis. We leggen u graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Lees verder
Subsidie pelletkachel afgeschaft

Subsidie pelletkachel afgeschaft

Sinds 2016 kunt u bij de aanschaf van een mooie pelletkachel rekenen op subsidie vanaf € 500,-. Vanaf volgend jaar is deze regeling verleden tijd. De subsidieregeling wordt namelijk ingetrokken, ondanks het duurzame karakter van de pelletkachel. Bij Loomans profiteert u nog van de goedkope regeling voor deze sfeervolle kachel.

Lees verder