Nederland technisch niet van gas af

Een tijd geleden is al besloten door de overheid om af te stappen van gas. Dat zou voor 2050 in heel Nederland gebeurd moeten zijn. Geen gebruik meer van aardgas. Maar technisch gezien betekent het afstappen van huizen met aardgas helemaal niet dat er geen gas meer gebruikt wordt. Bovendien wordt het draagvlak steeds minder. Dus hoe zit het nou?

Elektriciteit halen van centrales

Om het mogelijk te maken voor alle huishoudens in Nederland om van het aardgasnetwerk af te gaan moet er een andere bron van energie worden gebruikt. De vervanger van gas moet elektriciteit worden. Er moet gestookt worden elektriciteit in plaats van gas. Maar die elektra moet ook ergens vandaan komen, namelijk uit de elektriciteitscentrales. En waar draaien die op? Precies, op kolen en gas. Want daar wordt gewoon nog volop gestookt. Dus van heel Nederland van het gas af is geen sprake.

Minder draagvlak voor stoppen met gas

De overgang van gas naar andere energiebronnen verliep lange tijd vrij aardig, maar inmiddels is het draagvlak flink af aan het brokkelen. Nu de overstap steeds dichterbij komt zien steeds minder mensen het zitten. En aangezien de beleidsmakers aan hebben gegeven dat er voldoende draagvlak moet worden gecreëerd is de situatie aan het omslaan. Inmiddels is bijna de helft van de bevolking tegen het afschaffen van het gas.

Gashaard gewoon mogelijk

Met alle ontwikkelingen en de gebrekkige veranderingen in andere landen zitten we voorlopig nog gewoon aan het gas vast. En dat betekent dat we er ook gewoon gebruik van kunnen maken. Een gashaard in huis halen voor meer warmte en gezelligheid is dus nog altijd een optie waar u van kunt profiteren. Bij Loomans helpen we u graag aan een geschikte haard. Laat u adviseren over de mogelijkheden en kies een haard die past bij uw interieur.

Interesse?

Wilt u graag een gashaard aanschaffen? Twijfel dan niet en kom langs in onze showroom. Het is nog altijd mogelijk een gashaard in huis te halen en dus helpen wij u graag aan een mooi model voor bij u thuis. Wij vinden voor u de perfecte haard. Voor meer informatie of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.