Veilige installatie met het DE-certificaat

Een jaar geleden besloten de Eerste en Tweede kamer een verplichte certificering in te voegen voor het installeren van gashaarden. Dit betekent dat vanaf 2021 kachels en haarden alleen nog mogen worden geïnstalleerd door monteurs die het zogeheten DE-certificaat bezitten. Zo krijgt u een veilig gemonteerde kachel in huis.

Certificaat voor installatiebedrijven

De ‘Gasketelwet’, zoals deze genoemd is, houdt in dat er alleen nog maar gecertificeerde installatiebedrijven met vakbekwame monteurs werkzaamheden mogen uitvoeren aan gashaarden. Dit om te voorkomen dat er bij de installatie zaken misgaan met koolmonoxide. Er is namelijk geconstateerd dat de helft van de ongevallen gebeurd door slechte installatie. Daarom is er nu een certificaat in het leven geroepen om dit te voorkomen.

Vakbekwame monteurs

Het behalen van het DE-certificaat, wat door het NHK in het leven is geroepen, is een bevestiging van de vakbekwaamheid van de monteurs. Dit geeft aan dat zij een vakopleiding hebben gevolgd in het installeren van haarden, kachels en rookkanalen. Ze zijn daarmee op de hoogte van alle benodigde kennis en zijn in staat tot een professionele installatie van haarden en kachels. Na afloop van de vakopleiding wordt het DE-certificaat behaald, waarna ze gerechtigd zijn om bij u thuis de haarden en kachels te installeren.

Vakkundig installatie bij Loomans

Wanneer u een haard of kachel aanschaft bij Loomans kunt u er op rekenen dat de monteurs die het bij u komen installeren in het bezit zijn van een DE-certificaat. Zo bent u altijd verzekerd van een veilige en vakkundige installatie. Wij dragen zorg voor de kwaliteit van onze producten en van de installatie, zodat u hier optimaal van kan genieten.

Interesse?

Wilt u graag een haard of kachel in huis halen? Kom dan eens langs in onze showroom en bekijk de verschillende modellen. Wij zorgen ervoor dat u de perfecte kachel of haard krijgt en dat deze professioneel bij u geïnstalleerd wordt door een gecertificeerde monteur. Voor vragen of meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.