Een milieuvriendelijke bio-ethanol haard in uw huis

Een haard maakt de sfeer in uw woonkamer natuurlijk een stuk gezelliger. Maar niet ieder huis heeft tegenwoordig nog een schoorsteen, en een rookkanaal aanleggen moet omkoofd worden met brandwerend materiaal en dat kost tijd. Wanneer u geen rookkanaal wilt plaatsen, is een haard die brandt op bio-ethanol ook een goede oplossing. Bij Loomans Haarden & Kachels weten we dat deze in de afgelopen jaren een stuk veiliger zijn geworden, en daarom perfect passen bij u in huis!

Keramische stenen

Veilig genieten van een warm open vuur, en dat ook nog eens milieuvriendelijk. Dat klinkt misschien wat raar voor mensen die alleen soms van bio-ethanol gehoord hebben. Nog niet zo lang geleden stak je die aan in een potje, die ook om kon vallen. Gelukkig hebben fabrikanten hun bio-ethanolhaarden doorontwikkeld, waardoor u er nu nog meer van kunt genieten. U kunt de bio-ethanol tegenwoordig namelijk opbranden in een bio-ethanol brander met keramische stenen!

Zuinige verbranding

Die werkt heel simpel: u kunt de brander met keramische steen plaatsen in een nieuwe of al bestaande haard. Met de bio-ethanol kunt u de keramische kern van de stenen laten branden. Deze absorberen de bio-ethanol, wat zorgt voor een veilige en zeer zuinige verbranding. Bij Loomans Haarden & Kachels raden we dit soort branders van Xaralyn aan; die zorgen voor het beste resultaat. Hier kunt u ook bijpassende producten bij kopen, zoals een schouw van Xaralyn.

Veilige haard

Zoals al eerder aangegeven: deze vorm van het verbranden van bio-ethanol is veiliger dan de manier waarop het tot enkele jaren geleden ging. Zo heeft de Xaralyn bio-ethanol brander als enige haard in zijn soort zowel het DIN- als EU-keurmerk voor veiligheid. Door deze hoogwaardige kwaliteit, kan de fabrikant ook een levenslange garantie bieden. Wanneer er toch iets mis blijkt te zijn met de haard, kunt u dus altijd aankloppen bij Loomans Haarden & Kachels. Ook kunnen onze ervaren monteurs, met een vereist DE-certificaat op zak, de bio-ethanol haarden veilig installeren.

Voordelen

Daarnaast heeft een bio-ethanol brander natuurlijk ook andere voordelen. Niet alleen steekt u deze haard makkelijker aan en heeft u geen schoorsteen nodig; door de schone verbranding met de keramische stenen draagt u bij aan een beter milieu. En u hoeft de haard natuurlijk minder vaak schoon te maken. Dat maakt de aanschaf van een brander voor bio-ethanol nog aantrekkelijker! En de sfeer doet er zeker niet voor onder, omdat u de haard zo mooi kunt aankleden als u wilt. Bijvoorbeeld met een prachtig gloeibed.

Kies nu voor een zuinige haard!

Wanneer de keuze bestaat uit een houtkachel, gashaard of brander voor bio-ethanol: waar zou u dan voor gaan? Met de veilige bio-ethanol en keramische stenen van Xaralyn weet u zeker dat u op een verantwoorde, veilige en milieuvriendelijke manier uw huis verwarmt. En dat alles in een sfeervolle setting! Neem snel contact op met Loomans Haarden & Kachels en maak een afspraak om de bio-ethanol haarden te bekijken in onze showroom.