Laat uw open haard ombouwen tot inzethaard!

Laat uw open haard ombouwen tot inzethaard!

Een oude open haard is prachtig, maar heeft natuurlijk ook nadelen. Zo kunnen echte haarden behoorlijk gaan stinken en verstopt het roet soms zelfs uw moderne ventilatie. En omdat de hele dag de ramen open te laten staan en uw gordijnen te wassen is ook geen aantrekkelijke oplossing.

Simpel te vervangen

Gelukkig is het simpel om uw klassieke open haard te vervangen voor een modernere versie. Een gashaard of moderne houthaard geeft bijvoorbeeld een hoger rendement en bespaart u geld. Bij Loomans Haarden & Kachels hebben we een breed aanbod aan haarden en kachels, die altijd wel bij uw wensen passen. Ook kunt u ervan op aan dat onze medewerkers deze professioneel komen installeren.

oude haard vervangen

 

Tips voor installatie

De installatie van uw nieuwe haard lijkt een enorme operatie; zeker als deze ingebouwd moet worden. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Vaak zijn onze monteurs al binnen een dag klaar. Wel kunt u ze helpen door in onze showroom al kritisch te kijken naar onze haarden. Het liefst al met het juiste meegenomen huiswerk:

  • Geef aan ons meteen al de stijl van uw interieur door. Bij het uitkiezen van uw nieuwe haard of kachel kunnen we u dan beter adviseren;
  • Meet of lees af wat de diameter van het rookkanaal van uw oude open haard is. Omdat we er vaak voor kiezen om een veiliger nieuw kanaal aan te leggen, zijn deze gegevens van belang;
  • Meld ons ook waarom u de haard wil plaatsen. Een sfeerhaard moet bijvoorbeeld aan andere eisen voldoen dan een haard die echt uw huis moet verwarmen. Wij kiezen dan samen de haard of kachel die bij u en uw woning past.

Verbouwen?

Een andere belangrijke vraag die we u kunnen stellen: bent u al voorbereid op een kleine verbouwing? Veel haarden kunnen worden geïnstalleerd zonder al teveel moeite te doen. Maar soms zijn bepaalde voorbereidende werkzaamheden gewoon nodig. En ook wat klussen achteraf om de kamer te laten matchen bij de haard komt regelmatig voor. Laat u voor inspireren in onze winkel om de juiste stijl te kiezen!

Betaalt zich terug

Uw oudere haard laten vervangen door een nieuwe is in veel opzichten een slimme keuze die zich terugbetaalt. Wel moet u dus met een aantal zaken rekening houden voor u een inzethaard door Loomans laat installeren. Schroom daarom niet om contact met ons op te nemen, voor inspirerende tip, advies en al uw vragen. We hopen u snel te mogen verwelkomen in de showroom van Loomans Haarden & Kachels!