Gasprijzen stijgen, houthaard een mogelijk alternatief?

Een haard of kachel draagt veel bij aan de sfeer in uw woning en daarbij gebruikt men vaak gas als brandstof. Maar de recente stijging van de gasprijzen zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Alleen in september 2021 steeg de gasprijs al met maar liefst 46 procent. Mogelijk leidt deze ontwikkeling ertoe dat meer gebruikers over willen gaan op bijvoorbeeld een houthaard om kosten te besparen. Wat levert een houthaard nog meer op ten opzichte van een gashaard?

Duurzaam verwarmen

Steeds meer mensen letten tegenwoordig op het milieu en willen ook graag duurzaam stoken. Dit effect is al zichtbaar, want er wordt energie bespaard en de CO2-uitstoot is lager. Een houthaard draagt goed bij aan een beter milieu, mits uw haard is geïnstalleerd door een erkende installateur en u op een goede manier stookt. Het hout moet bijvoorbeeld goed droog zijn, omdat nat hout slecht is voor uw haard en schadelijk fijnstof uitstoot. Voor meer informatie kunt u ook onze stooktips raadplegen.

Voordeliger stoken

Naast duurzaamheid wilt u natuurlijk ook rekening houden met uw portemonnee. Hout is een relatief goedkope brandstof dat vooral in moderne haarden een hoog rendement heeft. De blokken kunnen kant-en-klaar worden gekocht of zelf worden verzameld. Ook zijn houthaarden vaak goedkoper om te laten installeren, afhankelijk van het soort haard (vrijstaand, inzet of inbouw).

Overgaan op een houthaard?

Met een houthaard van Loomans zorgt u niet alleen voor een sfeervolle verwarming in uw huis. Het is ook nog eens een duurzame keuze. Bekijk ons assortiment houthaarden online of kom langs bij ons in de winkel. U kunt ook altijd bij ons terecht voor persoonlijk advies.