Blog

alles over pelletkachels

Alles wat u moet weten over een pelletkachel

Nu de gasprijzen enorm zijn gestegen, en blijven stijgen, merken we dat de vraag naar pelletkachels en houthaarden weer toeneemt. Er komen best wat regels waar u rekening mee moet houden kijken bij het plaatsen van een pelletkachel en het bijbehorende rookkanaal. Wat mag wel en niet? We vertellen u hier graag alles over de regelgeving rondom het plaatsen van een haard.

Lees verder
anti-stook-activisten

Waarom stokers en anti-stook-activisten hetzelfde willen

De laatste tijd horen we steeds vaker dat anti-stook-activisten in actie komen om ons heen. De bezwaren tegen het stoken komen voort uit de vervuiling en de overlast die het hout stoken kan veroorzaken. Die bezwaren begrijpen we niet alleen, die delen we. Het zou mooi zijn als we onze krachten konden bundelen en samen konden staan voor de echte oplossing: zorgen dat iedereen correct hout stookt zodat de overlast en uitstoot wordt voorkomen.

Lees verder
kachelruit schoon

Hoe maak ik mijn kachelruit weer zo goed als nieuw?

Een kachelruit reinigen is eenvoudig, mits u de juiste middelen gebruikt. Speciale kachelruitreiniger weekt de aanslag los waarna het makkelijk te verwijderen is. Om dit grondig aan te pakken begint u met het volledig inspuiten van de ruit. Laat de reiniger minstens een minuut intrekken waarna u met keukenpapier de ruit kunt schoonmaken.

Lees verder
Nieuwe wetten omtrend installatie kachels en haarden

Nieuwe wetten omtrent installatie kachels en haarden

Een houtgestookte haard of houtkachel is niet alleen sfeervol, het is ook een goedkope, gedegen manier van verwarmen die energiekosten kan verlagen. Dat is dan ook een van de redenen dat steeds meer consumenten kiezen voor de installatie van hout, pellet en gashaarden. De vraag is enorm gestegen in de afgelopen jaren en om consumenten de zekerheid te bieden dat een installateur over de juiste kunde beschikt, wordt er een nieuwe wetgeving ingevoerd rondom kachels en haarden.

Lees verder
regelgeving aansluiten houthaarden

Regelgeving aansluiten houthaarden

Niks haalt zo veel sfeer, gezelligheid en warmte in huis als een houthaard. Niet gek dus dat ze razend populair blijven. In de meeste oudere huizen is nog een rookkanaal aanwezig, wat het installeren van een houthaard een stuk makkelijker maakt. Wel is het belangrijk om eerst te (laten) keuren of het huidige rookkanaal geschikt is voor de houthaard of dat er een renovatie nodig is.

Lees verder

Loomans Haarden & Kachels wenst u warme feestdagen

2021 was wederom een heftig jaar rondom COVID-19, voor iedereen. Loomans Haarden & Kachels heeft er alles aan gedaan om haar klanten zo goed mogelijk te blijven helpen bij de keuze voor een kachel of openhaard. Maak alvast een afspraak in onze showroom voor later. In deze blog geven we u enkele tips ter voorbereiding van uw bezoek aan onze showroom.

Lees verder
houthaard

Gasprijzen stijgen, houthaard een mogelijk alternatief?

Mogelijk leiden de stijgende gasprijzen ertoe dat meer gebruikers over willen gaan op bijvoorbeeld een houthaard om kosten te besparen. Wat levert een houthaard nog meer op ten opzichte van een gashaard?

Lees verder
milieuvriendelijke bio-ethanol haard

Een milieuvriendelijke bio-ethanol haard in uw huis

Een haard maakt de sfeer in uw woonkamer natuurlijk een stuk gezelliger. Maar niet ieder huis heeft tegenwoordig nog een schoorsteen, en een rookkanaal aanleggen moet omkoofd worden met brandwerend materiaal en dat kost tijd. Wanneer u geen rookkanaal wilt plaatsen, is een haard die brandt op bio-ethanol ook een goede oplossing. Bij Loomans Haarden & Kachels weten we dat deze in de afgelopen jaren een stuk veiliger zijn geworden, en daarom perfect passen bij u in huis!

Lees verder
oude haard vervangen

Laat uw open haard ombouwen tot inzethaard!

Een oude open haard is prachtig, maar heeft natuurlijk ook nadelen. Zo kunnen echte haarden behoorlijk gaan stinken en verstopt het roet soms zelfs uw moderne ventilatie. En omdat de hele dag de ramen open te laten staan en uw gordijnen te wassen is ook geen aantrekkelijke oplossing. Gelukkig is het simpel om uw klassieke open haard te vervangen voor een modernere versie.

Lees verder
gratis gloeibed verlichting

Profiteer t/m 7 augustus 2021 van gratis Symbio gloeibed-verlichting!

Een gashaard heeft veel voordelen als het aankomt op onderhoud. Maar de aanblik is vaak minder sfeervol dan bij een echte houthaard of -kachel. Met de Symbio gloeibed-verlichting van Faber Haarden heeft u toch het gevoel dat u de houtblokken uit de schuur kunt halen: deze verlichting lijkt op gloeiende houtskool, wat zorgt voor veel sfeer. Deze verlichting krijgt u deze maand gratis bij de aankoop van een Faber MatriX haard!

Lees verder
Gashaard propaangas

Modern verwarmen met propaangas

Een haard of kachel zorgt voor veel sfeer in uw nieuwbouwhuis, maar wordt steeds vaker verwarmd door gas. Dat levert wel wat vragen op: wat doe ik met mijn gashaard als mijn huis van het gas af moet? Nu Nederland steeds minder aardgas gaat gebruiken, is het slim om al vroeg op zoek te gaan naar alternatieven. U kunt uw nieuwbouwwoning daarom ook verwarmen met haarden en kachels die zijn aangesloten op propaanflessen.

Lees verder
Richtlijnen zuinige haarden en kachels

Nieuwe richtlijnen maken onze haarden en kachels nog zuiniger

Voor de haarden en kachels van Loomans gelden sinds een jaar nieuwe regels om ze …

Lees verder
onderhouden van uw haard

Belangrijke tips voor het onderhouden van uw haard

Belangrijke tips voor het onderhouden van uw haard Uw warme haard maakt de gure dagen …

Lees verder

Geniet met korting van een Dovre-haard!

Geniet met korting van een Dovre-haard! Wilt u in het voorjaar ook genieten van de …

Lees verder

Tijdens de lockdown genieten van uw knusse haard

Tijdens de lockdown ligt verveling al snel op de loer. Maar wat is er dan …

Lees verder

Hoeveel warmte moet uw haard afgeven?

Een haard in huis is niet alleen mooi, maar ook goed voor de temperatuur in …

Lees verder

Laat uw houthaard onderhouden door een schoorsteenveger

Een haard in huis is niet alleen mooi, maar ook goed voor de temperatuur in …

Lees verder

Laat uw houthaard onderhouden door een schoorsteenveger

Een houthaard van Loomans Haarden & Kachels is een mooie blikvanger voor uw woonkamer. Maar na de …

Lees verder

Stijlvolle rookkanalen van Poujoulat

Wilt u er de komende winter weer lekker warm bij zitten en heeft u al …

Lees verder

Warme wintermaanden met gratis Symbio gloeibed-verlichting!

Heeft u ook al zin in de knusse wintermaanden? Lekker met de voeten voor de …

Lees verder

Elektrische haard Kalfire E-one

Bij Loomans bieden we u graag de mooiste en beste kachels en haarden die op …

Lees verder