Loomans heeft het CO-Vrij-certificering behaald!

We hebben u al eerder verteld over de nieuwe regels voor het installeren, onderhouden en repareren van uw gashaard of -kachel. Deze regeling is op 1 april 2023 van start gegaan en wordt volledig uitgelegd in onze blog ‘Wij zijn klaar voor de ingang van de CO-certificering op 1 april’. Lees hier uitgebreid wat deze regeling precies voor u verandert en waar u in de toekomst rekening mee moet houden als het gaat om uw gashaard of -kachel.

Verandering in regels rondom gashaarden en kachels

Namens Loomans willen we graag mededelen: wij hebben uiteraard de CO-Vrij-certificering behaald! Dat betekent dat we volledig gecertificeerd zijn om aan gastoestellen te werken. U kunt dus met een gerust hart bij ons terecht voor de installatie, het noodzakelijke onderhoud en reparaties van uw nieuwe gashaard.

Kort gezegd houdt de nieuwe regelgeving in dat alleen gecertificeerde installatiebedrijven met bevoegde installatie- en onderhoudsmonteurs gemachtigd zijn om werkzaamheden en onderhoud uit te voeren aan gashaarden en kachels. Vanaf de genoemde datum zullen niet-gecertificeerde bedrijven niet langer gemachtigd zijn om dergelijke werkzaamheden uit te voeren, en overtreding van deze regel kan strafbaar worden gesteld.

Bij Loomans zit u goed

Als consument bent u namelijk ook verantwoordelijk als u opdrachten of onderhoud laat uitvoeren door bedrijven die niet beschikken over de nieuwe CO-vrij-certificering. Een certificaat voor CO-Vrij wordt niet zomaar verkregen door een bedrijf. Hiervoor moeten de installateurs en monteurs een vaktechnische opleiding voltooien, moet de werkwijze binnen het bedrijf mogelijk worden aangepast en moet er met speciale meetapparatuur worden gewerkt om te kunnen voldoen aan de nieuwe wettelijke vereisten. Wij hebben alleen monteurs in dienst die uiterst vakbekwaam zijn, waardoor wij over de juiste papieren beschikken. Dus er hoeft voor u als klant van Loomans niets te veranderen.

Wij vertellen u alles over de nieuwe CO-Vrij-certificering!

Bij Loomans bent u als consument in goede handen. We beschikken over de vereiste certificeringen en met de kennis en ervaring van onze experts kunnen we u voorzien van een veilig geïnstalleerde gaskachel of -haard. Als u vragen heeft over de nieuwe regelgeving en meer wilt weten over welke aspecten er voor u kunnen veranderen als consument, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. We bieden u graag professioneel en persoonlijk advies op basis van uw specifieke situatie. Of het nu gaat om de aanschaf, installatie of onderhoud van uw kachels en haarden, bij Loomans zetten we ons in om aan uw behoeften te voldoen. U kunt erop vertrouwen dat uw kachel bij ons in goede handen is!