Wij zijn klaar voor de ingang van de CO-certificering op 1 april

Mocht het u ontgaan zijn: vanaf 1 april aanstaande is het nodig voor bedrijven die gas gestookte toestellen plaatsen en onderhouden om over een CO-certificering te beschikken. Dit geldt niet alleen voor bedrijven die werken met gashaarden en -kachels, maar ook voor andere gas gestookte toestellen zoals cv-ketels en dergelijken. De overheidscampagnes draaien volop om u als consument of ondernemer op de hoogte te stellen van de ingang van de nieuwe regelgeving. Wij geven u hier in deze blog graag wat meer informatie, zodat u weet waar u aan toe bent bij Loomans.

Wat kunt u doen als consument?

De nieuwe regelgeving komt in het kort neer op het volgende: alleen gecertificeerde installatiebedrijven met bevoegde installatie- en onderhoudsmonteurs zijn toegestaan om werkzaamheden en onderhoud uit te voeren aan gashaarden- en kachels. Niet gecertificeerde bedrijven mogen hun werkzaamheden vanaf die datum niet meer uitvoeren en zijn strafbaar als ze dit toch doen. Belangrijk om te weten is, dat u als consument ook strafbaar bent als u opdrachten verstrekt aan bedrijven die niet beschikken over de nieuwe CO-certificering. Wilt u graag een gaskachel- haard aanschaffen, laten installeren of onderhouden bij Loomans? Dan hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Wij beschikken uiteraard over de nieuwe CO-certificering en hebben enkel monteurs in dienst die uiterst vakbekwaam zijn.

Waar moet Loomans aan voldoen?

De eisen waaraan wij, en de rest van de bedrijven die gas gestookte toestellen plaatsen en onderhouden, moeten voldoen staan vermeld in paragraaf 1.8 van Bouwbesluit 2012. De NHK (Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche) heeft een eigen regeling ontwikkeld voor de haarden- en kachelbranche. Deze kenmerkt zich vanwege het specialisme sfeerhaarden en lokale verwarming. Installatiebedrijven kunnen ervoor kiezen om Kiwa gecertificeerd te worden volgens de beoordelingsrichtlijnen van de NHK. Dit houdt in: bedrijven die gasverbrandingsinstallaties installeren en onderhouden moeten beschikken over een procescertificaat. Hierbij gaat de voorkeur naar de ontwikkeling van meerdere certificatieschema’s die wettelijk voldoen aan de eisen.

Ga voor de kachels en haarden van Loomans

Als consument zit u goed bij Loomans. Wij beschikken over de nodige certificeringen en kunnen u, dankzij de kennis en ervaring van onze experts, voorzien van een veilig geïnstalleerde gaskachel of -haard. Heeft u nog vragen over de nieuwe regelgeving en bent u benieuwd of dit belangrijke aspecten voor u kan veranderen als consument? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij geven u graag een professioneel en persoonlijk advies aan de hand van uw specifieke situatie. Wij staan voor u klaar als het gaat om de aanschaf, installatie of onderhoud van uw kachels en haarden. Uw kachel is bij Loomans in goede handen!