Laat uw haard installeren door een erkend specialist

Laat uw haard installeren door een erkend specialist

Wilt u graag een haard of kachel laten plaatsen in huis om te genieten van de frisse zomeravonden of om alvast helemaal klaar te zijn voor de winter? Let dan wel goed op dat uw haard of kachel wordt geïnstalleerd door een erkend specialist. Alles voor de kwaliteit van uw aansluiting. We vertellen u hier graag alles over.

Gashaard installeren erkend specialist

Kwaliteit waarborgen bij installatie gastoestellen

Vanuit het ministerie wordt er momenteel hard gewerkt aan een besluit gericht op de kwaliteit van het installeren en onderhouden van gastoestellen. Dit heeft alles te maken met het groot aantal koolmonoxide ongevallen in Nederland. Om dit te voorkomen wil de overheid eisen stellen aan de installatie van deze gastoestellen. Vanaf komend jaar zullen personen en bedrijven zonder geldige opleiding dan ook geen gastoestellen meer leveren en installeren.

Vereiste certificatie

Zo is het dus straks vereist dat uw monteur gecertificeerd is om uw gashaard aan te sluiten. Daarmee kan hij aantonen dat hij een geldige vakopleiding heeft gevolgd. Datzelfde geldt ook voor het onderhoud van uw gashaard. Hiervoor moeten installateurs verplichte periodieke bijscholingen volgen. De Nederlandse Haarden- en Kachelbranche is al bezig met het opzetten van een eigen certificeringsschema waarbij wordt voldaan aan de wettelijke eisen.

Erkende specialisten bij Loomans

Als u een gashaard wilt laten installeren is het dus van belang een gecertificeerd bedrijf de installatie te laten doen. Bij Loomans Haarden & Kachels kunt u rekenen op de ondersteuning en expertise van erkende specialisten om uw gashaard veilig aan te sluiten. Als u vooraf nog twijfels of vragen hebt kunt u deze uiteraard met ons bespreken. Wij zullen u voorzien van vakkundig advies op maat.

Interesse?

Wilt u graag een van onze gashaarden in huis halen? Bekijk dan ons complete assortiment of maak een afspraak in onze showroom om de verschillende modellen te bekijken. We helpen u bij het uitzoeken van een geschikt model en zorgen voor een installatie door een erkend monteur. Voor meer informatie kunt u uiteraard ook altijd contact met ons opnemen.