Modern verwarmen met propaangas

Een haard of kachel zorgt voor veel sfeer in uw nieuwbouwhuis, maar wordt steeds vaker verwarmd door gas. Dat levert wel wat vragen op: wat doe ik met mijn gashaard als mijn huis van het gas af moet? Nu Nederland steeds minder aardgas gaat gebruiken, is het slim om al vroeg op zoek te gaan naar alternatieven. U kunt uw nieuwbouwwoning daarom ook verwarmen met haarden en kachels die zijn aangesloten op propaanflessen.

Niet afhankelijk

Met een gashaard die wordt verwarmd door propaanflessen, bent u niet meer afhankelijk van aardgas. Er zijn veel haarden en kachels die geschikt zijn voor propaangas. Bovendien is een fles makkelijk aan te sluiten. Wel is er een grotere inspanning nodig, omdat u zelf verantwoordelijk bent voor de gasvoorziening. U moet bijvoorbeeld in de buitenlucht een overdekte ruimte bouwen met ventilatie. Daarnaast moet u ook zelf de propaanflessen inkopen en ervoor zorgen dat deze op een veilige manier worden bewaard.

Warmteopbrengst

Wanneer u kiest voor een toekomstbestendige gashaard of -kachel in uw nieuwbouwhuis, op basis van propaanflessen, is het ook belangrijk om te weten hoeveel kW of kilowatt deze oplevert. Dit komt neer op de hoeveelheid warmte die continu door de haard wordt afgegeven. Deze warmteopbrengst moet niet te hoog zijn, anders is het natuurlijk al snel niet meer uit te houden in uw woning. Om te voorkomen dat u ramen en deuren open moet zetten, moet u goed controleren hoeveel kW een haard of kachel nou eigenlijk oplevert. Dit kunt u zien aan stickers in de showroom, in onze webshop of door even contact met ons op te nemen.

Zuinig gasverbruik

U hoeft er trouwens niet voor te vrezen dat zelf uw gasvoorziening regelen een duur grapje wordt. Een propaanfles gaat zuinig om met het gas dat erin zit. Ook zijn gasflessen op een slimme manier te gebruiken: verschillende zijn aan elkaar verbonden en wanneer er eentje leeg is, wordt er overgeschakeld op een volle. Zo hoeft u niet elke keer een fles te vervangen.

Toekomstbestendig verwarmen

Wilt u uw nieuwbouwhuis ook op een toekomstbestendige manier verwarmen? Laat dan een kachel of haard installeren die uw huis verwarmt door propaangas! Door een slim en zuinig systeem kunt u lang genieten van warme en knusse avonden in huis. Bij Loomans Haarden & Kachels vindt u bijvoorbeeld meerdere gashaarden die op een efficiënte manier worden verwarmd door propaan. Kom snel in contact met onze verwarmexperts en kies voor een moderne kachel of gashaard die bij u past!