Zo stelt u uw ideale haard samen!

Zo stelt u uw ideale haard samen!

Een haard is een prachtige eyecatcher in uw woning. Daarom is het extra belangrijk dat de haard helemaal aan uw wensen voldoet. Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende mogelijkheden betreft een haard. In dit artikel vertellen we u welke stappen u het beste kunt doorlopen om uiteindelijk tot uw ideale haard te komen.

Brandstof

Allereerst is het belangrijk om te bedenken welke brandstof u wilt gebruiken.
Gas: Gas is erg eenvoudig in gebruik. Met één druk op de knop staat uw haard al aan,
Houtvuur: Houtvuur is natuurlijk prachtig, omdat dit een echte authentieke sfeer in uw woning geeft. Echter moet u hier wel de tijd voor nemen voordat dit eenmaal goed brandt.
Elektrisch: Kan er geen rookkanaal in uw woning worden geplaatst? Ga dan voor een elektrisch, daar is geen rookkanaal voor nodig.

Stooktoestel

Nadat u uw brandstof heeft bepaald, kunnen we naar de volgende stap: het stooktoestel kiezen.
Kachel: Kachels kunnen branden op gas en hout. Kachels zijn erg duurzaam in gebruik, in het bijzonder speksteenkachels. Deze branden nog enkele uren nadat het vuur is uitgegaan. Ze zijn erg eenvoudig te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat er een rookkanaal nodig is.
Open haard: Een open haard kan zowel op gas als op hout branden. Als u voor optimale sfeer wilt gaat, kunt u het beste een open haard kiezen. Het enige nadeel hieraan is dat open haarden vaak een laag rendement hebben ten opzichte van dichte haarden. Daarnaast worden er ook strenge eisen aan het rookgasafvoerkanaal gesteld.
Inbouwhaard: Een inbouwhaard biedt een hoog rendement als u kiest voor glas. Wilt u liever zonder glas? Dat is uiteraard geen probleem, maar dan daalt het rendement wel. U kunt ook kiezen voor een inzethaard als u al een open haard heeft maar een hoger rendement wilt.

Locatie

Dan is het nu belangrijk om te bepalen waar u de haard precies wilt hebben in de desbetreffende woonruimte. Er zijn vele aspecten die een rol spelen bij het bepalen van de juiste locatie. Zo is het van belang dat er rekening moeten worden gehouden met het eventuele huidige rookkanaal of het toekomstige afvoerkanaal. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de haard op de grond te plaatsen of deze op te hangen. Houd bijvoorbeeld ook rekening met de plaats in combinatie met de ruimte, zodat de haard goed tot zijn recht komt in de ruimte.

Zuinig stoken

Wilt u graag zuinig stoken en rekening houden met het milieu? Dan heeft u verschillende mogelijkheden. Om te besparen op uw gasrekening kunt u kiezen voor een moderne en afsluitbare hout gestookte haard of kachel. Een pellet-, speksteen-, of tegelkachel draagt bij aan een hoog rendement. Deze kachels stoken het meest efficiënt, wat beter is voor het milieu. U kunt ook kiezen voor een cv-haard. Voor meer informatie kunt u gerust even contact opnemen met ons!

Veiligheid

De laatste, maar niet minst belangrijke stap, is de veiligheid. Voor het plaatsen van een haard met bijbehorende afvoerkanalen is de veiligheid van groot belang. Het is belangrijk om te beschikken over een gedegen rookkanaal en een deskundige installatie. Gelukkig hoeft u zich bij Loomans daar geen zorgen over maken. Wij weten als geen ander wat de precieze veiligheidsregels zijn en komen de haard altijd persoonlijk bij u installeren. Vergeet ook niet een onderhoudscontract af te sluiten, om de veiligheid te waarborgen.

Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw ideale haard!

Uiteraard zijn alle haarden in allerlei verschillende soorten, materialen en modellen te verkrijgen. We snappen best dat u er niet altijd uitkomt als het gaat om de ideale haard. Gelukkig staan wij voor een persoonlijke benadering. Bij ons kunt u altijd terecht voor een persoonlijk en deskundig advies. Kom gerust langs in onze showroom, dan lopen we alle stappen samen door en wegen we de voor- en nadelen samen af. Zo bent u verzekerd van de ideale haard!