Subsidie pelletkachel

Subsidie pelletkachel

Wist u dat u subsidie krijgt bij de aanschaf van een pelletkachel? In dit artikel vertellen we er alles over!

Wat is een pelletkachel?

We kunnen ons voorstellen dat een pelletkachel u op het eerst moment niet zoveel zegt, maar de naam verklapt het al een beetje. Een pelletkachel is een kachel die op pellets brandt. Pellets zijn als het ware kleine stukjes hout die gemaakt worden van restafval, zoals zaagsel en snippers.

Stimulering duurzame energie

Sinds 1 juni 2016 kunt u subsidie krijgen bij de aanschaf van een pelletkachel. Onze overheid wil namelijk het gebruik van pelletkachel stimuleren, omdat ze willen dat er meer huishoudens en bedrijven minder gebruik gaan maken van gas. De overheid wil graag zien dat huizen en bedrijven worden opgewarmd op een duurzame manier.

Op deze manier wordt er energie bespaard en de CO-uitstoot wordt geminderd. Door deze subsidieregeling worden particulieren en bedrijven gestimuleerd om gebruik te maken van duurzame energie. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is er zowel voor particulieren als voor ondernemers.

Hoe vraagt u subsidie aan?

Tot en met 31 januari 2018 kunt u deze subsidie aanvragen, ook als u al een palletkachel hebt. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Zorg er dus voor dat u de aanvraag zo snel mogelijk indient!

Om hoeveel subsidie gaat het?

Per kW krijgt u € 50 subsidie met een maximum van € 500. De subsidie van een kachel die ook de warmte overdraagt naar de CV bedraagt € 1.400. Bekijk hier de exacte bedragen per kachel om te zien hoeveel uw kachel oplevert.

Eisen pelletkachel

Er zijn wel een aantal eisen waar een pelletkachel aan moet voldoen, niet elke kachel komt in aanmerking voor deze subsidie. Het vermogen moet tussen de 5 en 500 kW liggen en het is belangrijk dat het rendement hoger is dan 85%. Daarnaast moet de pelletkachel goedgekeurd zijn betreft de norm EN14785. Bent u benieuwd of uw pelletkachel aan de eisen voldoet? Dat kunt u hier bekijken!

Subsidie pelletkachel

Wilt u graag een pelletkachel aanschaffen? Bekijk dan ons assortiment of kom langs in onze showroom! Heeft u nog vragen? Neem dan gerust even contact op!