Pelletkachels: duurzaam en sfeervol

Pelletkachels: duurzaam en sfeervol

Wilt u graag op een duurzame manier uw woning verwarmen als het buiten koud wordt? Dan is een pelletkachel de ideale kachel voor u! De pelletkachel zorgt voor sfeer en warmte zonder veel te verbruiken. Het biedt bovendien de gezelligheid van een houtkachel en het comfort van een gashaard. De pelletkachels van Loomans zijn dan ook uitstekend voor een warme en sfeervolle woning.

Werking van een pelletkachel

Een pelletkachel is zeer eenvoudig in gebruik, aangezien alles instelbaar is en u er vervolgens geen enkel omkijken meer naar heeft. U kunt zelf de aanvoer van pellets, snelheid van de ventilator en hoeveelheid warme lucht instellen. De pelletkachel werkt op houtpellets, kleine stukjes hout die gemaakt worden uit restafval, zoals zaagsel en snippers. Deze worden door een gloeispiraal aangestoken waarna de warme lucht de kamer in wordt geblazen door een ventilator. De precieze werking van de pelletkachel is te zien in onderstaande filmpjes.

Duurzaamheid

Het verbruik van de pelletkachel ligt erg laag, het kan de temperatuur zeer eenvoudig constant houden en heeft dan ook een rendement van 90% en hoger. De automatische verbranding zorgt voor een zeer zuinig gebruik van de pellets waardoor deze langer blijft draaien. Bovendien zijn de pelletkachels erg duurzaam. Dankzij de binnenwerk bekleding van vermiculite blijft de warmte goed binnen de kachel en wordt de besturing niet te snel te heet. Dit zorgt ervoor dat de pelletkachel veel langer meegaat en u er jaren van kan genieten zonder een nieuwe te kopen.

Subsidie

Dankzij het lage verbruik van de pelletkachel wordt de aankoop hiervan gestimuleerd door de overheid. U kunt dan ook subsidie krijgen voor het aanschaffen van een pelletkachel. Dit kan zelfs oplopen tot een bedrag van € 500,- dat u terugkrijgt. Lees hier meer over de voorwaarden en het waarom van deze subsidie.

Pelletkachel aanschaffen?

Wilt u graag een pelletkachel aanschaffen? Bekijk dan ons assortiment of kom langs in onze showroom. Voor meer informatie kunt u ook altijd contact met ons opnemen over de mogelijkheden.