Onderhoud gashaard

Onderhoud gashaard

Bent u in het bezit van een prachtige gashaard? Dan is het van groot belang om deze te onderhouden en het gehele jaar probleemloos te genieten.Het is ideaal om in de zomer uw gashaard te laten onderhouden, zodat u mooi op tijd bent voor het nieuwe stookseizoen. Wij leggen u graag uit hoe de onderhoudsbeurt van een gashaard eruitziet.

Jaarlijks onderhouden

Ook een gashaard dient net als een kachel of openhaard een onderhoudsbeurt te krijgen. Door een onderhoudsbeurt gaat uw haard langer mee, omdat eventuele mankementen vroegtijdig worden gesignaleerd. Ook heeft u minder last van storingen en kunt u veilig gebruik maken van uw gashaard. Wilt u het hele jaar lang genieten van uw gashaard? Plan dan zeker een onderhoudsbeurt in bij Loomans! Wij komen graag langs om uw haard te controleren.

Hoe ziet een onderhoudsbeurt eruit?

Als u heeft besloten om een onderhoudsbeurt te regelen bij Loomans, dan plannen wij een afspraak voor u in. Onze monteur bekijkt het glas, verwijdert de houtstammen en controleert de gasdruk. Vervolgens worden de houtstammen weer teruggeplaatst, wordt de ontsteking gecontroleerd en wordt het glas gereinigd. En tot slot wordt het visuele rookkanaal gecontroleerd.

Zelf onderhouden

Als u problemen heeft met uw haard, kunt u het beste zelf eerst de batterijen van de afstandbediening vervangen. In de meeste gevallen ligt het aan de batterij en werkt de haard na vervanging weer prima. Wanneer dit niet helpt, kan het probleem ook liggen aan de batterijen van de ontvanger van de haard. Deze zit vaak verstopt in het kamertje van uw haard. Mocht het alsnog niet helpen, probeer dan de haard schoon te maken door de gebruiksaanwijzing te lezen. Eens per jaar hoort de glasplaat gereinigd te worden. Gebruik hiervoor gewone glasreiniger om de rook te verwijderen. Gebruik nooit schuurmiddel of een ander product dat erop lijkt. Dit zorgt voor krassen op uw glasplaat. Tot slot hoort uw haard stofvrij te worden door te stofzuigen. Daarna kunt u uw glasplaat weer terugplaatsen.

Onderhoudsbeurt plannen?

Is uw gashaard toe aan een onderhoudsbeurt? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.