Kunt u nog een gashaard aanschaffen?

Kunt u nog een gashaard aanschaffen?

Vanwege de milieuproblemen wordt er veel over het gebruik van gas gesproken. Maatregelen als afschaffen komen regelmatig in het nieuws. Is het dan nog wel mogelijk en verstandig om

een gashaard aan te schaffen voor in huis? Wij leggen u graag uit hoe de situatie er uitziet de komende jaren. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Gashaard

 

Omslag naar CO2 neutrale verwarming

De Europese Unie is druk bezig met het verminderen van de uitstoot van CO2. Om deze vermindering te behalen is men veel bezig met neutrale verwarming. Wind- en zonne-energie zijn hier voorbeelden van. Als maatregel mogen nieuwbouwwoningen niet meer worden voorzien van aansluitingen op aardgas maar op een neutraal alternatief. Dit geldt alleen voor nieuwe woningen, aangezien het ombouwen van bestaande woningen veel te duur is. Die hebben dus ook de komende jaren nog gewoon een gasaansluiting.

Opkomst van biogas

Doordat gas erg goedkoop is en het duur is om de huizen om te bouwen wordt er verwacht dat een kwart van de huizen in 2050 nog altijd op gas is aangesloten. Dit komt ook door duurzame ontwikkelingen als biogas en waterstof. De opkomst hiervan zorgt ervoor dat er een gasnetwerk nodig blijft. Tot aan 2050 zal de gaslevering nog zeker doorgaan. Een gashaard heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar, waardoor u er voorlopig nog zeker gebruik van kan maken.

Overgang naar K-gas

Een van de belangrijkste veranderingen in Nederland is de overgang van C-gas naar K-gas. Dit is een gas met een hoogcalorische waarde, waar gashaarden en gaskachels op aangepast worden om te blijven werken. De overgang laat nog wel even op zich wachten, want die wordt pas verwacht in 2033. Om te zorgen dat u daar geen last van krijgt worden er momenteel alleen nog maar gashaarden verkocht die om kunnen gaan met K-gas.

Interesse in een gashaard?

Er is dus alle mogelijkheid om nog een gashaard te kopen voor in uw woning. Hier kunt u de komende jaren zeker nog mee vooruit. Voor een warme en sfeervolle gashaard kunt u terecht bij Loomans. Kom eens langs in onze showroom en laat u adviseren door onze experts. Voor vragen of meer informatie over onze gashaarden kunt u gerust contact met ons opnemen.