Bent u al in het bezit van een houtkachel?

Bent u al in het bezit van een houtkachel?

Wij merken dat er vaak nog gedacht wordt dat houtstook slecht is voor het milieu. Het tegendeel is gelukkig waar! We leggen het voor u uit in dit artikel.

Duurzame energie

Er wordt regelmatig nog beweerd dat houtstook slecht zou zijn voor het milieu. Laten we dat nu voor eens en altijd ontkrachten. Wanneer u goed stookt, gebruik maakt van een moderne houtkachel en deze geïnstalleerd is door een professional, draagt houtstook juist bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Hierdoor kan het als duurzame energie gebruikt worden.

Duurzame manier van verwarmen

Tegenwoordig houden steeds meer mensen rekening met het milieu en willen ook graag duurzaam stoken. Onze overheid is druk bezig met het stimuleren van duurzame energie in de huizen en bedrijven in Nederland. En met succes! Er wordt flink wat energie bespaard en de CO2-uitstoot is geminderd. Moderne houtkachels leveren hier ook hun bijdrage aan. Stoken met hout is vanuit de overheid erkend als een duurzame manier van verwarmen. Mits deze goed geïnstalleerd is door een erkende installateur.

EcoDesign

In 2022 gaat de EcoDesign regeling van start. Deze regeling gaat ervoor zorgen dat alle kachels voldoen aan de strenge eisen. Hierdoor moeten fabrikanten rekening houden met de impact op het milieu tijdens het ontwerpen van hun houtkachels. Vanaf 1 januari 2022 mogen er alleen nog houtgestookte toestellen verkocht worden die aan alle eisen voldoen. Meer weten over deze regeling? Lees dan hier verder.

Houtkachel aanschaffen?

Wij verkopen alleen maar houtkachels die nu al voldoen aan de eisen van de EcoDesign regeling. Bekijk ons assortiment houthaarden online of kom langs bij ons in de winkel. Wij staan altijd voor u klaar voor persoonlijk advies!