Barbas Eco 52

Barbas Eco 52

Stralingswarmte

De vrijstaande kachels van Barbas geven zowel een comfortabele stralingswarmte af via de hoogwaardige materialen van het toestel zelf alsook een weldadige convectiewarmte via de daarvoor ontworpen convectie-openingen.

De comfortabele stralingswarmte van een speksteenkachel is met niets te vergelijken. ‘Natuurlijk’ is het woord dat het gevoel van behaaglijkheid het beste omschrijft. Dat geldt eveneens voor de uitstraling van het materiaal.

De fraaie satijnachtige grijzige kleur van deze natuursteensoort past in ieder interieur.

Beton keramiek

Beton keramiek heeft een andere samenstelling dan andere interieurs, zoals vermiculiet. Het beton keramiek bestaat uit een betonmix met wapening.

Dit is duurzaam materiaal dat er ook nog eens mooi uitziet. Het beton keramiek is door en door gekleurd waardoor het materiaal zijn kleur behoudt.

Daarnaast beschikt het beton keramiek over zeer goede stooktechnische eigenschappen, wat mede zorgt voor een hoog rendement en een lage emissie. Het keramiek heeft een minder snelle ontgassing tot gevolg waardoor de verbranding rustig en gelijkmatigis.

Zo kunt u optimaal genieten van een schitterend en sfeervol houtvuur.

Beton keramiek houthaarden

Waarom beton keramiek

 • Hét nieuwe houthaarden interieur 

 • Langere levensduur

 • Uitwisselbaar met bestaande vermiculiet sets.

 • Gewapend beton

 • Kleurvast; door & door gekleurd

 • Hogere mechanische belasting

 • Strakker interieur

 • Minder snelle ontgassing: rustige, gelijkmatige verbranding

 • Behoud stooktechnische prestaties t.o.v. vermiculiet

 • Grotere accumulerende werking

 • Schitterend sfeervol houtvuur

 

  

 

Tweepuntssluiting

Alle Barbas houttoestellen met draaideur hebben een tweepuntssluiting. Hierdoor sluit de deur volledig aan op de romp van de haard. Het toestel is daarom beter regelbaar en de ruit blijft schoner. Dit 
draagt bij aan een goede verbranding 
van het hout. Duurzaam en degelijk.

Keramische koordafdichting

De keramische koordafdichting zorgt voor een luchtdichte afsluiting van de verbrandingskamer. Hierdoor is de luchthuishouding van het toestel perfect te regelen. Bovendien blijft de ruit mooi schoon. De afdichting kan eenvoudig vervangen worden. Zo is het mogelijk altijd een perfecte dichting van de deur te realiseren. De deur is altijd af te stellen door middel van stelbare scharnieren en sluiting.

Unieke secondaire verbranding - Ruitspoelstysteem

De voor de verbranding benodigde 
zuurstof, wordt via drie kanalen de haard ingebracht. Via het stookrooster, voor de primaire verbranding. Via de achterzijde, voor de secundaire verbranding en via de bovenzijde voor een schone ruitspoeling. Dit uitgebalanceerde verbrandingssysteem zorgt voor een rendement van meer dan 78% en een lage uitstoot van onder andere fijn stof.

  

Tweepuntssluiting

-

Secondaire verbranding

 

 

 

Eco 40, 52, 55 & 60

Compacte vrijstaande haarden en met hoog rendement en hoge energie-afgifte. Allen voorzien van een boven- en achteraansluiting, zodat de haard in iedere situatie optimaal tot zijn recht komt. Voorzien van een degelijke tweepuntssluiting en makkelijke bediening, zoals gewend van een Barbas haard.

Bij de Eco 52 kunt u kiezen voor een prachtige spekstenen bekleding voor een langdurige en gelijkmatige warmteafgifte of voor een stalen mantel.

Barbas Eco 52
 • Barbas Eco 52
€ 1.400,00 € 2.369,00 Meer info

Vraag een offerte aan

Klik op de button hieronder en laat je gegevens achter voor een vrijblijvende offerte.

© Copyright 2019 | LooMans Kachels & Open haarden | Privacyverklaring

Powered by