Subsidie

Subsidie pellet kachels

Vanaf 1 januari 2016 kunt u een subsidie krijgen op de aanschaf van een pellet kachel. Met een pellet kachel kunt u fors op uw energierekening besparen, en in combinatie met de subsidieregeling wordt de terugverdienperiode een stuk korter. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is er zowel voor particulieren als voor ondernemers.

Waarom deze subsidie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

Subsidie aanvragen

U kunt subsidie aanvragen vanaf 4 januari 2016 tot en met 31 december 2019. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) behandeld de aanvragen op volgorde van binnenkomst, het is dus slim om zo snel mogelijk na aanschaf van een pellet kachel een aanvraag in te dienen. De subsidie voor een pellet kachel bedraagt €50 per kW met een minimum van €500 voor een pellet kachel en €1.400 voor een kachel die tegens de warmte overdraagt aan de CV. De exacte bedragen per kachel zijn hier terug te vinden.

Eisen aan de pellet kachel

Niet elke pellet kachel komt in aanmerking voor de subsidie. Het is van belang dat het rendement hoger is dan 85% en het vermogen moet tussen de 5 en 500 kW liggen. Daarnaast moet de pellet kachel goedgekeurd zijn conform de norm EN14785. Alle apparaten die in de apparatenlijst staan voldoen aan deze eisen.

© Copyright 2021 | LooMans Kachels & Open haarden | Privacyverklaring

Powered by